sobota, 21 lutego 2009

jesień

pogoda taka piękna i mój balkon ciągle jeszcze tonie w kwiatach. Pelargonie przeżywają swoją drugą młodość, a bacopa wprost oszalała

To już niestety ostatnie chwile, żeby się nimi cieszyć.
Posadziłam chryzantemy i wrzosy, te chyba powinny przetrwać do listopada.

Smażę powidła, robie puree z dyni na zimę


Dzisiaj w ramach rozpoczęcia sezonu dyniowego zrobiłam pyszne, wilgotne, pachnące cynamonem i jesienią muffiny dyniowe



w kolejce czeka dorodna pigwa

do przerobienia na nalewkę. Nie może jej zabraknąć w zimowe wieczory..

30.09.2007/mz





2 komentarze:

  1. Witam, co do pigwy to polecam również nie tylko nalewkę ale mus pigwowo- jabłkowy i sok pigwowy z kawałkami owoców :)- dla cierpliwych bez skórki :P:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. zapomniałam napisać sok polecam zimą do herbaty :D

    OdpowiedzUsuń