chyba każdemu kawałek ciasta drozdzowego kojarzy się z dzieciństwem. Mnie także. Ostatni wpis Liski zainspirował mnie do wyprodukowania nowego ciasta drożdzowego bez drożdży, czyli na zakwasie pszennym z dodatkiem mleka zamiast wody.
Tym razem zastapiłam jedno jajko, kopiastą łyzką przecieru dyniowego, który stoi "zasłoikowany" w piwnicy.
Tym razem zastapiłam jedno jajko, kopiastą łyzką przecieru dyniowego, który stoi "zasłoikowany" w piwnicy.
Takie ciasto nie tylko jest smaczne i zdrowe, ale zachowuje świeżość przez kilka dni.
Przepis na nie jest tutaj
Piekne ciasto!!! Dodatek dyni sprawil ze jest bajeczne, musze wyprobowac przepis bo mam troche jeszcze przecieru dyniowego. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńFaktycznie bardzo zastanawiający przepis, ale widocznie i takie cuda można zrobić. Ja chętnie biorę się za sprawdzone przepisy od https://basiazsercem.pl/ ponieważ jestem wielką fanką wszystkiego co mączne i kiedy tylko mam czas to oczywiście coś zrobię do jedzenia. Całą moja rodzina najbardziej lubi się zajadać ciastami.
OdpowiedzUsuń