sobota, 4 grudnia 2010

Swięta tuż, tuż




a jak Swięta, to czas zacząć piernikowanie



te grubsze pierniki sa zrobione z ciasta na piernik staropolski,
te cieńsze zas, takie do zawieszenia na choinkę i dobrze trzymające ksztalt zrobilam wg tego przepisu



w calym domu pachnie pomarańczami i przyprawą do pierników















6 komentarzy:

  1. Mirabbelko , śliczne te twoje pierniki i proszę napisz jak przyklejałaś te ziarenka i nasionka do pierników i czy przed pieczeniem tak?
    a jakie to są bo widzę -sezam , płatki migdałowe, mak i chyba coś jeszcze na sukienkach ,ale nie wiem co

    OdpowiedzUsuń
  2. dziekuje..
    tak, to jest oprócz lukrowanych seria piernikow eko w moim wykonaniu. ziarenka jakie sie da: mak, sezam, olatki migdalowe, slonecznik, wiorki kokosowe na sniezynkach, siemie lniane a nawet ziarenka orkiszu :). przyklejane sa na rozbeltane jajko przed pieczeniem

    OdpowiedzUsuń
  3. śliczne , bardzo mi się podobają
    Takie właśnie eko czy bio

    OdpowiedzUsuń
  4. Różne i ciekawe urządzone cookies! Bardzo mi się podoba:)
    Pozdrawiam,
    Tony

    OdpowiedzUsuń
  5. Mirabbelko a nie podzielisz sie z nami przepisem ? chętnie był z niego skorzystała bo wygladaja cudnie

    OdpowiedzUsuń
  6. Mirabbelko, juz na CC podziwialam Twoje pierniczki, wszystkie bardzo mi sie podobaja :)

    OdpowiedzUsuń